"Meestertitel is de kroon op het ambacht van de boulanger en patissier"

De Vereniging

Om de Meestertitel goed uit te dragen binnen en buiten de bakkerijbranche hebben de Meesters het initiatief genomen Vereniging de Meesters op te richten. Alle Meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.

Naast het feit dat iedere nieuwe Meester lid wordt van de vereniging committeert hij of zij zich ook aan de Code van Eer. Gedurende de eerste drie kalenderjaren na het behalen van de titel zal de Meester ten behoeve van het maatschappelijk branchebelang een bijdrage in tijd leveren van drie dagdelen per kalenderjaar. Deze tijd staat ter beschikking voor activiteiten die het imago van het boulangerie- of patisserievak of het onderwijs op dit gebied versterken en die zijn geïnitieerd door of namens de sociale partners in de bakkerijsector (NBOV, NVB, FNV, CNV).

Lees meer

Artikelen

Meester Boulangers en Meester Patissiers bevestigen opnieuw hun Meesterlijk vakmanschap in Eindhoven.  

4-5-2022 22:00

Woensdag 4 mei hebben twee Meester Patissiers en vier Meester Boulangers hun titel die zij de afgelopen jaren hebben verworven, opnieuw bevestigd.

Uitreiking Penningen van Verdienste 2022

4-5-2022 21:00

Tijdens de inauguratie van de nieuwe meesters Boulanger en Patissier op woensdag 4 mei 2022 is ook de Penning van Verdienste uitgereikt. Het was voor de tweede keer dat deze penning werd uitgereikt.

Nederland telt een nieuwe exclusieve Meesterbakker

4-5-2022 12:00

Reindert Hameeteman is op woensdag 4 mei na een praktijkexamen van drie dagen bij  Summa Brood & Banket in Eindhoven uitgeroepen tot Meester Boulanger. Volgens de jury beschikken de bakkers over ‘excellente vaardigheden’ op het gebied van hun vakgebied.

In beeld

Agenda

4-5-2022 9:00

Examen Meester Boulanger

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de exacte datum van het volgende examen Meester Boulanger is. 

4-5-2022 9:00

Examen Meester Patissier

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de exacte datum van het volgende examen Meester Patissier is.