"Meestertitel is de kroon op het ambacht van de boulanger en patissier"

De Vereniging

Om de Meestertitel goed uit te dragen binnen en buiten de bakkerijbranche hebben de Meesters het initiatief genomen Vereniging de Meesters op te richten. Alle Meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.

Naast het feit dat iedere nieuwe Meester lid wordt van de vereniging commiteert hij of zij zich ook aan de Code van Eer. Gedurende de eerste drie kalenderjaren na het behalen van de titel zal de Meester ten behoeve van het maatschappelijk branchebelang een bijdrage in tijd leveren voor drie dagdelen per kalenderjaar. Deze tijd staat ter beschikking voor activiteiten die het imago van het boulangerie- of patisserievak, -onderwijs versterken en zijn geïnitieerd door of namens de sociale partners in de bakkerijsector (NBOV, NVB, FNV, CNV). 

Lees meer

Artikelen

Penningen van Verdienste uitgereikt

1-6-2018 12:00

Tijdens de inauguratie van de nieuwe meesters Boulanger en Patissier op woensdag 30 mei 2018 zijn ook twee Penningen van Verdienste uitgereikt. Het was voor het eerst dat deze penningen worden uitgereikt.

Nederland één Meester Boulanger en één Meester Patissier rijker 

31-5-2018 10:37

Vanavond zijn twee kandidaten geslaagd voor hun Meesterexamen. Daan Hesseling mag zich vanaf nu Meester Boulanger en Hidde de Brabander Meester Patissier noemen. De Meestertitel is de hoogst haalbare titel binnen de bakkerijbranche en toont aan dat de kandidaat de facetten van het boulangerie- of patisserievak tot in de puntjes beheerst.  

Vier kandidaten op voor Meestertitel Boulanger en Patissier

25-5-2018 16:16

Maandag 28 t/m woensdag 30 mei 2018 zijn de praktijkexamens voor de Meestertitel Boulanger en Meestertitel Patissier. Woensdagavond vindt de inauguratie plaats waarbij bekend wordt gemaakt of en zo ja hoeveel nieuwe Meesters Nederland rijker is.

In beeld

Agenda

24-5-2021 9:00

Examen Meester Boulanger

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het volgende examen Meester Boulanger is. 

24-5-2021 9:00

Examen Meester Patissier

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het volgende examen Meester Patissier is.