"Meestertitel is de kroon op het ambacht van de boulanger en patissier"

De Vereniging

Om de Meestertitel goed uit te dragen binnen en buiten de bakkerijbranche hebben de Meesters het initiatief genomen Vereniging de Meesters op te richten. Alle Meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.

Naast het feit dat iedere nieuwe Meester lid wordt van de vereniging commiteert hij of zij zich ook aan de Code van Eer. Gedurende de eerste drie kalenderjaren na het behalen van de titel zal de Meester ten behoeve van het maatschappelijk branchebelang een bijdrage in tijd leveren voor drie dagdelen per kalenderjaar. Deze tijd staat ter beschikking voor activiteiten die het imago van het boulangerie- of patisserievak, -onderwijs versterken en zijn geïnitieerd door of namens de sociale partners in de bakkerijsector (NBOV, NVB, FNV, CNV). 

Lees meer

Artikelen

Volgende fase voor kandidaten Meesterexamens Boulanger & Patissier

24-11-2017 15:25

In totaal schreven twaalf kandidaten zich in voor deelname aan de Meesterexamens Boulanger & Patissier. Nadat zij begin oktober hun portfolio hebben ingeleverd, is het nu tijd voor de volgende fase.

Inschrijven Meesterexamens Boulanger en Patissier nog mogelijk

8-6-2017 10:00

Begin maart is de inschrijving gestart voor de nieuwe Meesterexamens Boulanger en Patissier. Op de vakbeurs Bakkersvak heeft een aantal kandidaten zich al ingeschreven. Kandidaten die ook nog willen deelnemen aan het examen kunnen zich nog inschrijven tot en met 2 juli 2017. 

Meesterlijke workshop voor winnaars prijsvraag Blij met stofvrij

19-4-2017 14:21

De winnaars van de Blij met Stofvrij-prijsvraag hebben op 14 februari deelgenomen aan een workshop van Meesters Boulanger Wilfred Haafs en Hiljo Hillebrand.

In beeld

Agenda

29-5-2018 9:00

Examen Meester Boulanger

In het voorjaar 2018 is het volgende examen Meester Boulanger. 

29-5-2018 9:00

Examen Meester Patissier

In het voorjaar 2018 is het volgende examen Meester Patissier.