"Meestertitel is de kroon op het ambacht van de boulanger en patissier"

De Vereniging

Om de Meestertitel goed uit te dragen binnen en buiten de bakkerijbranche hebben de Meesters het initiatief genomen Vereniging de Meesters op te richten. Alle Meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.

Naast het feit dat iedere nieuwe Meester lid wordt van de vereniging commiteert hij of zij zich ook aan de Code van Eer. Gedurende de eerste drie kalenderjaren na het behalen van de titel zal de Meester ten behoeve van het maatschappelijk branchebelang een bijdrage in tijd leveren voor drie dagdelen per kalenderjaar. Deze tijd staat ter beschikking voor activiteiten die het imago van het boulangerie- of patisserievak, -onderwijs versterken en zijn geïnitieerd door of namens de sociale partners in de bakkerijsector (NBOV, NVB, FNV, CNV). 

Lees meer

Artikelen

Vier kandidaten geslaagd voor theorie-examens Meestertitel Patissier & Boulanger

14-2-2018 11:18

Van de overgebleven acht kandidaten hebben twee patissiers en twee boulangers het theorie-examen succesvol afgerond. Deze vier kandidaten gaan door naar het praktijkexamen dat eind mei wordt afgenomen. Dit aantal kan nog oplopen naar zes kandidaten, aangezien twee boulangers opgaan voor een herexamen. 

Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

7-2-2018 10:33

Onze Meester Boulanger Peter Bienefelt heeft samen met coach Hans Som van het BoulangerieTeam een unieke prestatie geleverd. Tijdens de prestigieuze Bakery Masters in Parijs bakte Peter de beste broden en is hij uitgeroepen tot wereldkampioen broodbakken.

Volgende fase voor kandidaten Meesterexamens Boulanger & Patissier

24-11-2017 15:25

In totaal schreven twaalf kandidaten zich in voor deelname aan de Meesterexamens Boulanger & Patissier. Nadat zij begin oktober hun portfolio hebben ingeleverd, is het nu tijd voor de volgende fase.

In beeld

Agenda

29-5-2018 9:00

Examen Meester Boulanger

In het voorjaar 2018 is het volgende examen Meester Boulanger. 

29-5-2018 9:00

Examen Meester Patissier

In het voorjaar 2018 is het volgende examen Meester Patissier.